Veelgestelde vragen

In de gemeenten, op internet en op Facebook zien we tal van mooie lokale initiatieven voorbijkomen en ontstaan. Op Kruiswerk Helpt Sensire brengt Kruiswerk deze in beeld, dat scheelt u als hulpbehoevende of hulpaanbieder zoeken.

Verbinden op gemeenteniveau

Binnen de mogelijkheden die we hebben doen we er alles aan om u zo snel mogelijk binnen uw eigen gemeente te helpen met praktische oplossingen. Hulp wordt, door onze aanpak per gemeente, snel in gang gezet. Bijkomend voordeel is dat hulp hierdoor altijd dicht bij huis is.

Kruiswerk Achterhoek en Liemers is werkzaam in de volgende gemeentes: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Doesburg, Duiven, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Voorst, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen. 

Nee. Jouw cliënt hoeft geen lid te zijn van Kruiswerk Achterhoek en Liemers om gebruik te maken van Kruiswerk Helpt Sensire.  Het kan zijn dat er een korting geldt in combinatie met het lidmaatschap van Kruiswerk Achterhoek en Liemers.

Voor alle zorgmedewerkers van Sensire heeft Kruiswerk de dienstverlening Kruiswerk Helpt Sensire opgericht. Doel is om cliënten waar jullie bij komen en waarvan je denkt ‘hij/zij kan hulp gebruiken’ direct aan ons door te geven. Wij hopen jullie zo te ondersteunen in jullie dagelijkse werk en jullie (zorg)en. 

We kunnen jullie cliënten extra ondersteuning bieden op het gebied van:

  • Persoonlijke hulp in en om het huis;
  • Gezondheid, medicijnen en (loop)hulpmiddelen;
  • Koelvries en vriesvers maaltijden;
  • Bewegen en ontspannen.
 
Kruiswerk Achterhoek en Liemers heeft een pakket aan dienstverlening die ingezet kan worden om ondersteuning te bieden. Ook hebben wij inzicht in de ontwikkelingen in de regio door professionele organisaties, (lokale) initiatieven en aanbod door burgers. Al deze oplossingen brengen wij samen om jouw cliënt te voorzien in de hulpvraag

Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar. U kunt ons bereiken via 0314 – 357 430 op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Ook kunt u een e-mailbericht sturen naar info@kruiswerk.nl.

U kunt een cliënt of hulpvraag aanmelden via:

kruiswerkhelptsensire.nl
Via de website kunt u zeer snel een cliënt aanmelden. U geeft enkele gegevens van uzelf en van de cliënt op en een globale omschrijving van de hulpvraag. Ook kunt u hier aangeven of wij eerst met u contact op moeten nemen of direct met de cliënt. Na het versturen van de aanmelding ondernemen wij zo snel mogelijk actie. 

Via het telefoonnummer 0314 – 357 430
Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 uur. 

info@kruiswerk.nl
De e-mail handelen wij op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk af. Vermeld hierin altijd
– Jouw naam en telefoonnummer;
– Naam van de cliënt en hun telefoonnummer;
– Gemeente waarin de cliënt woont;
– Of wij eerst contact moeten opnemen met jou, of gelijk met de cliënt;
– Globale omschrijving van de hulpvraag.

Wanneer jij een cliënt hebt aangemeld, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op of met de cliënt. Als het goed is heb jij de volgorde zelf aangegeven bij de aanmelding. De ledenconsulente van het Kruiswerk inventariseert de hulpbehoefte. Afhankelijk van de wens en mogelijkheden zal de ledenconsulente de cliënt bij de hand nemen en oplossingen inzetten om de hulpvraag in te vullen.

De hulp van de ledenconsulentes van Kruiswerk Helpt Sensire is geheel kosteloos. Een cliënt hoeft geen lid te zijn van het Kruiswerk. Indien een cliënt kiest voor bepaalde professionele dienstverlening moet daar natuurlijk wel aan de leverancier voor betaald worden (bijv. huishoudelijk hulp, maaltijden ed.). Het kan zijn dat er een korting geldt met het lidmaatschap van Kruiswerk Achterhoek en Liemers.

Als je dit wilt, kan je dit aangeven bij de aanmelding, alles volgens de AVG richtlijnen. Het is voor ons lastig inschatten wat de ontwikkelingen zijn rondom hulpvragen en dus ook de hoeveelheid werk. Je kan erop vertrouwen dat wij er alles aandoen om jouw cliënt de ondersteuning te bieden die nodig is

We vinden het fijn als u met ons mee wilt denken over ideeën en/of praktische oplossingen. U kunt deze melden op de pagina Ideeën en tips.